GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

A Gastromed Center munkatársa, Balogh Zsuzsanna gyógytornász és inkontinencia specialista bemutatkozóját és szakmai önéletrajzát olvashatják oldalunkon.

Balogh Zsuzsanna
gyógytornász

Önéletrajz

Balogh Zsuzsanna gyógytornász vagyok, a Gastromed Centerben inkontinencia kezeléssel foglalkozom. Az alábbiakban szakmai önéletrajzom olvasható.

Végzettségemet tekintve, először a Bókay János Egészségügyi Szakközépiskolában általános ápoló és asszisztens oklevelet szereztem, majd a tanulmányaimat az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Gyógytornász Képző Szakán folytatva, 1991-ben diplomáztam Budapesten. A főiskola után a Szent Rókus Kórházban kezdtem dolgozni, Rheumatológia, Belgyógyászat majd Neurológia osztályokon. Jelenlegi munkahelyemen, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 1998-ban kezdtem dolgozni, miután családommal Budakeszire költöztem. Folyamatosan képzem magam, az utolsó nagyobb lélegzetvételű tanulási projektem a Maitland manuálterápia kurzus volt, ahol sikeres vizsgát tettem. (2014-2016.) A szakmai konferenciákat nem csak hallgatóként látogatom rendszeresen, hanem 2008 óta szinte évente tartok előadásokat fizioterápia-rehabilitáció, hegmasszázs és légzésrehabilitáció témákban. A gyógytornász képzésben 2009 óta gyakorlati oktatóként tevékenykedem magyar és külföldi hallgatók oktatásában. 2009-2014 között belekóstoltam az otthonápolás gyógytornászi feladataiba is.

Lakóhelyemen, Budakeszin 1998 óta tartok kismamatornát, amelynek szerves része a medencealapi (gát) izmok erősítése és lazítása. Ebben a témakörben az alábbi képzéseken vettem részt:

– 1991.október – 1992.április Szülésfelkészítés, terhestorna, intimtorna

– 1993 Perinatalis pszichoprofilaxis- és szülői szerepre való felkészítés

– 1999 Inkontinencia rehabilitáció

– 2005 Urofitness

– 2016 Evidenciák a medencefenék fizioterápiájában

Az elmúlt majdnem két évtizedben nagyon sok nőt sikerült megtanítanom a medencefenék záróizmainak tudatos működtetésére, az izmok célzott összehúzására és lazítására. Megelőzésként illetve a szülés okozta izom vagy idegkárosodás kezelésére egyaránt alkalmasak a gyakorlatok.

A Gastromed rendelőben vizelet- és széklettartási problémákkal küzdő páciensekkel dolgozom, nőkkel és férfiakkal egyaránt. A szülés, egyes altesti műtétek, daganat kezelés, sérülés , vagy az életkor miatt kialakult izomgyengeség kezelését végzem. A rendelőre adaptált program keretében, kéthetente, 4×1 óra időtartamban tréningezünk a pácienssel egyéni foglalkozás keretében, valamint a tornát kiegészítjük, egy láb felőli idegingerléssel is.

Balogh Zsuzsanna

Szakterület: gyógytorna  
  inkontinencia kezelés  
Egyetem: Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Gyógytornász Képző Szak
Munkahelyek: Országos Korányi Pulmonológiai Intézet  
  Gastromed Center  
Beszélt nyelvek: angol  
Telefon:
(munkaidőben)
06 1 316 3461  
Rendelési idő: Hétfő délután, időpontegyeztetés után
: