GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

Dr. Bognár Laura
sebész, proktológus

Önéletrajz

Bognár Laura vagyok, sebész szakorvos, proktológus, a Gastromed Center munkatársa. Az alábbiakban szakmai önéletrajzom olvasható.

1987-ben születtem Veszprémben, ahol általános és középiskolai tanulmányaimat is végeztem. Középiskolai tanulmányaimat a Vetési Albert Gimnázium francia-magyar kéttannyelvű tagozatán folytattam, a gimnáziumi évek során angol és francia nyelvből felsőfokú komplex C nyelvvizsgát tettem. 2006-ban felvételt nyertem a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának általános orvos szakára. Egyetemi éveim alatt egy tanévet külföldön töltöttem, hallgatói ösztöndíjjal az Egyesült Államokban és Franciaországban jártam egyetemre. Egyetemi tanulmányaimat 2013-ban kitűnő államvizsgával és cum laude diplomával fejeztem be. Ugyanebben az évben felvételt nyertem a Pécsi Tudományegyetem Sebészeti Oktató és Kutató Intézetébe, ahol magyar és angol nyelven a mai napig részt veszek az intézet graduális és posztgraduális képzéseinek oktatásában. Ezzel párhuzamosan, szintén 2013-ban a Pécsi Tudományegyetem Sebészeti Klinikáján beléptem a sebész szakképzésbe, majd 2019-ben kiváló eredménnyel sikeres szakvizsgát tettem.

A klinikai munka mellett tudományos munkásságomat 2015-ben kezdtem meg, amikor is egyéni felkészülőként felvételt nyertem a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Orvostudományok Doktori Iskolájába, „Nyelőcső betegségek etiológiájának és kezelésének néhány új klinikai és kísérletes aspektusa” témakörben végeztem kutatásokat. Tudományos eredményeimet több nemzetközi folyóiratban publikáltam, és hazai, valamint külföldi kongresszusokon prezentáltam, majd sikeresen megvédtem doktori értekezésemet és Ph.D. fokozatot szereztem.

Szakképzésem alatt egy hónapos szakmai tanulmányúton vettem részt Svájcban, a világhírű proktológus és perineológus, Dr. Bruno Roche Professzor klinikáján. Ez a tanulmányút, és vele párhuzamosan Csatár Éva Főorvos Asszony professzionális munkásságának megismerése megalapozta, inspirálta későbbi szakmai érdeklődési területemet. Betekintést nyertem a végbélsebészet magasiskolájába, a legkülönbözőbb proktológiai betegségek egyénre szabott, kifinomult, hatékony kezelésébe. A célom az, hogy nyugodt, oldott környezetben, a Gastromed rendelőben rendelkezésre álló legkorszerűbb eszközpark segítségével minden hozzám forduló beteg panaszára, problémájára hatékony megoldást találjak.

Dr. Bognár Laura

Szakterület: proktológia  
Egyetem: Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar
: