GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

Dr. Kőrösi Géza belgyógyász, gasztroenterológus a Gastromed Center munkatársa

Dr. Kőrösi Géza
belgyógyász, gasztroenterológus

Önéletrajz

Kőrösi Géza vagyok, belgyógyász és gasztroenterológus, a Gastromed Center munkatársa. Az alábbiakban szakmai önéletrajzom olvasható.

Budapesten születtem 1954-ben. A gimnáziumi érettségit a cinkotai Szerb Antal gimnáziumban 1972-ben tettem le. A budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán 1978-ban doktoráltam, majd 1983-ban szereztem belgyógyászati szakvizsgát, mint MÁV kórházi orvos.

1986-1995 között a Szent János kórház IV. Belgyógyászati – gasztroenterológiai profilú – osztályán dolgoztam alorvosként, 1991-ben szakvizsgáztam a gasztroenterológia tárgyköréből. 1995-1997 között a SOTE Oktató kórháza (a Kútvölgyi kórház) II.Belgyógyászati osztályán adjunktusként tevékenykedtem. Az osztály megszűnését követően 1998-tól a Péterfy Sándor utcai kórház Gasztroenterológiai részlegén dolgoztam előbb Erzsébet kórházi, majd 2000-től anyakórházi telephellyel. 2005. januárjától a Péterfy Sándor utcai kórház E-Belgyógyászati osztálya Gasztroenterológiai részlegén dolgozom mind a mai napig. 2001-ben főorvosi beosztást, 2005-ben az E-Belosztály Gasztroenterológiai részleg vezető főorvosi címét kaptam meg.

Kórházi munkám fekvő- és járóbeteg ellátásból áll. 1998-tól a XVI. kerület gasztroenterológiai járóbeteg szakrendelését is végzem. 1986-tól tagja vagyok a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak.

Nős vagyok, két gyermek édesapja (gyermekeim 39 és 25 évesek), kedvenc időtöltésem az irodalom, a zene és a sport (tenisz,futás).

Feleségem szintén egészségügyi dolgozó,budapesti kórházi belgyógyászati osztályon főnővér.Mindkét lányom az egészségügyi pályát választotta: az idősebb végzett konduktor (mozgássérült gyermekekkel foglalkozó mozgásterapeuta), a másik leendő konduktor (egy év múlva végzi el a Pethő Intézetet).

Szakmai tevékenységem köre a következő: diagnosztikus és terápiás gyomor-, vastagbél-, epeúti- és hasnyálmirigy endoscopia (ezeken belül pedig a fekély-, polyp, daganat, epeúti kövesség diagnosztika, stb.). Lehetséges új módszerként alkalmazom kóros kövérség esetén, alternativ megoldásként az endoscopos gyomor-ballon behelyezést. Munkám során nagy tapasztalatra tettem szert a reflux– és fekélybetegség, vékonybél felszívódási zavarok, gyulladásos bélbetegségek kezelésében, gondozásában. A gyulladásos bélbetegségek ma legkorszerűbbnek elfogadott terápiája a biológiai kezelés, mely a beteg számára relatíve kényelmes és rugalmas kezelési forma. Ezen körbe a colitis ulcerosa és a Crohn betegség sorolandó. A biológiai kezelés feltételei megléte esetén a magánszférába tartozó betegeim számára is biztosítani tudom ezen terapiát. A vastagbél daganatok szűrővizsgálata, a műtét utáni nyomnkövetés is fontos része munkámnak.

Dr. Kőrösi Géza

Szakterület: endoszkópia  
Szakvizsgák": belgyógyászat 1983
  gasztroenterológia 1991
Egyetem: Semmelweis Orvostudományi Egyetem
Munkahelyek: Péterfy Sándor utcai kórház, E-Belgyógyászati osztály, Gasztroenterológiai részleg  
  Gastromed Center  
Beszélt nyelvek: angol  
Telefon:
(munkaidőben)
06 1 315 0531  
Telefon:
(egész nap)
06 70 340 8777  
Rendelési idő: Péntek 14:00-19:00
: