GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

Dr. Korpásy István sebész, gasztroenterológus, a Gastromed Center vezető orvosa

Dr. Korpásy István
vezető főorvos

Önéletrajz

Korpásy István vagyok, gasztroenterológiai sebész, patológus, a Gastromed Center vezető főorvosa. Az alábbiakban szakmai önéletrajzom olvasható.

1945-ben születtem, 1970-ben végeztem el az orvostudományi egyetemet, 1974-ben szereztem meg patológiai szakképesítésemet, 1981-ben sebészetből tettem le a szakvizsgát.

1978-tól kezdve az ORFI sebészeti osztályán dolgoztam, 1996-tól másod-főorvosként, 2000-től a Budai Irgalmasrendi Kórház sebészetén folytattam a munkámat, ahol osztályvezető is voltam. Tizenöt éve magánrendeléssel is foglalkozom, 8 éve a Gastromed Center alapító tagjaként menedzseri feladatokat is ellátva.

1985-ben endoscopos vizsgálatok továbbképzésen vettem részt, ettől fogva endoscopos beavatkozásokat is végzek a hasi sebészeti tevékenységem mellett. 1988-ban Montrealban a McGill Egyetemen meghívás alapján tanulmányi úton vettem részt, mely meghatározó volt a fájdalommentes vizsgálatokat és beavatkozásokat illetően. A 38 éves sebészeti pályafutásom alatt közel 5000 műtétet végeztem, nagy részük hasi sebészeti, a kisebb sebészeti beavatkozások száma közel 5500, felső tápcsatornai, gastroscopos vizsgálataim száma 10000 fölötti, az elvégzett colonoscopiák száma meghaladja az 6000-et.

1992-től kuratóriumi tagja, majd 2000-től elnöke vagyok a Sebészet Jövőjéért Alapítványnak. Teljesítettem a szakmai előírásokat a továbbképzést illetően: részt veszek a hazai és külföldi tudományos konferenciákon, továbbképzéseken. 2001-ben Heald professzor továbbképző tanfolyamán vettem részt Angliában, Basingstoke-ban, a Pelican center-ben, ahol a végbélrák korszerű kezelési elveit ismertem meg. Évente Prof. Bruno Roche genfi, proctologiai ambuláns sebészi továbbképzésén veszek részt. Tagja vagyok a Magyar Sebész, valamint a Gastroenetrológiai társaságnak, az MST Coloproctologiai szekciójának és társaságának, valamint az Egynapos Sebészeti Társaságnak.

Fő érdeklődési területem a gasztroenterológiai betegségek gyors kivizsgálása, a gyomor tükrözése, a colorectalis rák korai felismerése, kezelése és utánkövetéses vizsgálata, a bódításban-altatásban, fájdalommentesen elvégzett kolonoszkópos vizsgálat és kezelés (polypectomia, mucosectomia) az aranyeresség kezelése, annak legkorszerűbb módszerével a Ligasure eszközzel történő gyógyítás, továbbá a végbéltályogok- sipolyok kezelése, a bőr és bőr alatti elváltozások helyi kimetszése ambulans jelleggel. Ezeknek az igényeknek megfelelően a legkorszerűbb eszközökkel szereltük fel a Gastromed rendelőt.

Dr. Korpásy István

Szakterület: gasztroenetrológiai sebészet  
Szakvizsgák": sebészet 1981
  patológia 1974
Egyetem: Szegedi Orvostudományi Egyetem
Munkahelyek: Budai Irgalmasrendi Kórház  
  Gastromed Center  
Beszélt nyelvek: angol  
Telefon:
(munkaidőben)
06 1 315 0531 vagy 06 20 367 1165  
Rendelési idő: Kedd délelőtt
  Szerda délelőtt
: