GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

Mikes Csaba, sebész szakorvos, proktológus, a Gastromed Center munkatársa

Dr. Mikes Csaba
proktológus, sebész főorvos

Önéletrajz

Mikes Csaba vagyok, sebész főorvos, proktológus, a Gastromed Center munkatársa. Az alábbiakban szakmai önéletrajzom olvasható.

1962-ben születtem Budapesten, 1980-ban érettségiztem a Kaffka Margit Gimnaziumban. Az orvosi hivatásra már a középiskolában kezdtem el készülni, az érettségi után azonnal jelentkeztem az orvosi egyetemre. Az orvosi tanulmányaimat 1980-ban kezdtem, majd 1987-ban szereztem meg általános orvosi diplomámat a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az egyetemi évek alatt elsősorban a manuális szakmák keltették fel az érdeklődésemet, emellett a belgyógyászati diagnosztika is a prioritások között szerepelt.

1987-től a MÁV kórház Sürgősségi Osztályán, majd az Általános Sebészeti Osztályán kezdtem el sebészeti pályafutásomat. 1991-ben sebészetből kiváló eredménnyel szakvizsgát tettem. A sebészeti alapok megszerzése után tagja lehettem az országban elsőként meginduló laparoszkópos sebészeti teamnek, ebből következően jelenleg is elkötelezett híve vagyok a betegek számára jelentős előnyt nyújtó laparoszkópos technikának. 2007 óta a Honvéd Kórház Általános Sebészeti osztályán dolgozom, jelenleg részlegvezetőként. Sebészeti osztályunkon az általános sebészeti tárgykörébe tartozó műtéteken (epe, sérv, struma, emlő, visszér) kívül elsősorban vastagbél daganatos betegségeinek műtétei megoldásait végezzük. A nagy kórházi hátternek köszönhetően lehetőség van a proktológiai magánrendelésen kiszűrt vastag- és végbélrákos betegek további radiológiai, CT, MRI vizsgálatára, ill. amennyiben szükséges onkológiai elő- és utókezelésére. 30 éve tagja vagyok a Magyar Sebész Társaságnak, nagyon fontosnak tartom a folyamatos szakmai fejlődést, ezért rendszeresen részt veszek hazai és nemzetközi sebészeti és proktológiai kongresszusokon.

Osztályunkon a pályám kezdetétől központi szerepet kapó vastagbéldaganat prevenció miatt nagy számban találkoztam végbéltájéki megbetegedésekkel, vastag- és végbélrákkal, melyek miatt egyre gyakrabban kezeltem proktológiai megbetegedéseket. Ennek következtében az évek múlásával a vastagbélsebészet mellett a proktológia vált az egyik fő profilommá.

A kórházi végbélsebészet mellett 2009 óta a Gastromed Centerben dolgozom, ahol végbéltájéki panaszokkal (aranyeresség, condyloma, végbélviszketés, végbélsipoly, végbélberepedés, jó és rosszindulatú végbél- és vastagbéldaganatok) hozzám forduló betegek ellátását végzem. A rendelőben meglévő rendkívül modern eszközpark lehetővé teszi a pontos diagnózist és a legkorszerűbb műtéti ellátást. Rendelkezésre áll 3D végbél ultrahang, mely rendkívül nagy segítséget nyújt a bonyolultabb kórképek differenciáldiagnosztikájában. A speciális vágókészülék (Ligasure) segítségével lehetővé válik a komolyabb aranyérműtétek akár helyi érzéstelenítésben történő ellátása is.

Dr. Mikes Csaba

Szakterület: proktológia  
Szakvizsgák": általános sebészet 1991
  sportorvostan 1995
Egyetem: Semmelweis Orvostudományi Egyetem
Munkahelyek: Állami Egészségügyi Központ Általános Sebészeti Osztály és Proctológiai Ambulancia, adjunktus  
  Gastromed Center  
Beszélt nyelvek: angol  
Telefon:
(munkaidőben)
06 1 316 3461  
Rendelési idő: Hétfő 13:00 - 19:00
: