GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

Dr. Szentkereszty Balázs, a Gastromed Center munkatársa

Dr. Szentkereszty Balázs
gasztroenterológus, belgyógyász főorvos

Önéletrajz

Szentkereszty Balázs vagyok, a Gastromed Center gasztroenterológus, belgyógyász munkatársa. Az alábbiakban szakmai önéletrajzom olvasható.

1968-ban születtem Békéscsabán. Általános és középiskolai tanulmányaimat Szeghalmon folytattam. 1995-ben végeztem a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Egyetemi éveim alatt a Mikrobiológiai Intézetben végeztem Tudományos Diákköri munkát, Rosztóczy István Tanár Úr, majd Megyeri Klára Tanárnő, illetve Taródy Béla Tanár Úr vezetésével. Kutatási terület a programozott sejthalál vizsgálata volt. Diplomamunkámat is ebből a témából írtam.

Végzésem után a Békés megyei Képviselőtestület Pándy Kálmán Kórháza III. Belgyógyászati osztályán kezdtem dolgozni, majd 2000-ben belgyógyászatból szakvizsgáztam. Ezt követően a Magyar Honvédség Központi Honvédkórház II. Belgyógyászati osztályára kerültem, ahol 2004- től katonaorvos is lettem. 2006-ban szakvizsgáztam gasztroenterológiából. Jelenleg a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ I. Belgyógyászati osztályán osztályvezető-helyettesként, illetve a Gasztroenterológiai szakrendelésen dolgozom.

A Gastromed Centerben 2012-től kaptam lehetőséget az emésztőszervi megbetegedésben szenvedő betegek diagnosztikus és terápiás ellátására. Egy magas szakmai színvonalat a képviselő, a páciensek mindig maximális szintű ellátását zászlajára tűző csapat tagjának lenni nagy megtiszteltetés. Munkám során mindig igyekeztem és igyekszem megfelelni ennek a kihívásnak.

Szakmai érdeklődésem középpontjában elsősorban az irritábilis bél szindróma, a pszichoszomatikus betegségek kezelésének lehetősége áll. Nagyon jó eredményeink vannak pszichológussal együttműködve a tünetek mérséklésében, illetve a tünetmentesség elérésében. Ezen betegségcsoportban is különösen fontos, hogy a panasz-, és tünetmentességet ne csak elérjük, hanem az is, hogy azt tartósan fent tudjuk tartani. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatott tudományos munkám is ennek a tárgykörében folyik.

Emellett a tápcsatornai malignus betegségek megelőzését tekintem még munkámban nagyon fontosnak, a szűrési feladatok ellátására a magánrendelés keretében abszolút páciens-orientáltan van lehetőség. A malignus vastagbél daganatok kialakulását megelőző állapotok időben történő felfedezése, megoldása több ezer honfitársunk életét menthetné meg évente, illetve előzhetné meg a már kialakult daganat kezelése okozta megpróbáltatásokat, a súlyos életminőségi romlást, valamint a teljes értékű élet megtartását szolgálhatná. Ismerve azt a tényt, hogy a krónikus stressz, a szorongás közvetve növeli a rosszindulatú megbetegedés kockázatát, így a korán megjelenő pszichoszomatikus betegségek kezelése szintén segíti a malignus tápcsatornai daganatok megelőzését.

Dr. Szentkereszty Balázs

Szakterület: gasztroenterológia  
  belgyógyászat  
Szakvizsgák": belgyógyászat 2000
  gasztroenterológia 2006
Egyetem: Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem
Munkahelyek: Gastromed Center  
  Magyar Honvédség Egészségügyi Központ I. Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztály  
Beszélt nyelvek: német  
  angol  
Telefon:
(munkaidőben)
06 1 315 0531  
Telefon:
(egész nap)
06 70 340 8777  
Rendelési idő: Csütörtök egyik héten délelőtt, másik héten délután
: