GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

Aranyeresség műtéte Ligasure módszerrel

Tájékoztatónkban az aranyerességről, annak műtéti kezeléséről és a legmodernebb és leghatékonyabb – úgynevezett Ligasure – módszerről olvashat bővebben.

Röviden az aranyérről

Az aranyeresség igen gyakori végbélbetegség. Négy stádiumát különítjük el: az I. és II. fokú aranyeresség esetére általában gyógyszeres (kenőcs, kúp, tbl.) kezelést javasolunk, de lehet hegesítő injekciós kezelést, gyakran pedig gumigyűrűzést alkalmazni. A III. és IV. fokú aranyeresség esetén a műtéti megoldás a javasolt gyógykezelés.

Ha még többet szeretne tudni az aranyérről, annak tüneteiről és kezelési lehetőségéről, olvassa el tájékoztatónkat itt.

Az aranyér kezelése műtéti úton

A hagyományos műtéteket, kórházi, sebészeti osztályokon altatásban vagy gerincérzéstelenítésben végzik, elektromos késsel, vagy szikével történik az elváltozások kimetszése, a keletkezett sebet és az ott futó artériákat, felszívódó varrattal részlegesen zárni kell. Egy másik lehetőség az úgynevezett körvarrógéppel végzett műtét is. Ekkor a beteg a műtét után általában egy-két napot a kórházban tölt.

Terjedőben van azonban egy új, úgynevezett Ligasure módszer, amelyben speciális eszközökkel, ultrahang vezérelten, célzottan történnek az aláöltések. Ezek a beavatkozások az egynapos sebészet keretébe tartoznak, altatást vagy gerincérzéstelenítést igényelnek.

A Gastromed Center által végzett ligasure módszer segítségével végzett aranyér műtét leírása, annak menete, célja és további hasznos információk felsorolása olvasható oldalunkon.

Aranyeresség műtéte Ligasure módszerrel

Amerikából származik az itt ismertetett egyik legújabb módszer, a Ligasure (Valleylab) eszközzel, rádiófrekvenciás energiával működő, szöveti ellenállást is mérő úgynevezett szövetragasztó módszer, amellyel akár 7 mm átmérőjű artéria is összehegeszthető. Ismerünk olyan amerikai sebészt (Milito) aki többezer ilyen műtétet végzett már kitűnő eredménnyel. Magunk a Gastromed Centerben több mint 10 éve alkalmazzuk már az eljárást sikerrel. Két rendelőnkben egy – egy ilyen eszközt használunk

Az eljárást ambulánsan végezzük, helyi érzéstelenítésben, bódításban, és/vagy célzott, kismedencei ideg vezetéses érzéstelenítésével. Adataink alapján három irányú kimetszés esetén az átlagos műtéti idő kb. 20 perc. A beteg a műtét után 1,5-2 órát pihen rendelőnkben az erre kialakított helyen, és kellő fájdalomcsillapító tabletta szedésével, sebkezelési utasításokkal, kísérővel távozhat otthonába. 7 – 10 nap múlva munkájába visszaállhat.

Az alábbi videóban a Gastromed Center vezető orvosa, Dr. Csatár Éva beszél az aranyeresség kezelését forradalmasító Ligasure módszerről:

A Ligasure módszer előnyei

A Ligasure eljárás előnye, hogy gyors, egyszerű, hatékony és vérveszteség nélküli. A sebgyógyulás hamarabb következik be, hiszen minimális a szöveti elhalás az alacsony (60-70 Celsius fokos) és rövid hőhatás miatt és pontosan ezért más módszerekhez képest felére, harmadára csökken a gyógyulási idő. A fájdalom legfeljebb 7-10 napig kellemetlen. A beavatkozás hátránya annak költségében keresendő, mert az alapkészülék, illetve az egyszerhasználatos eszközök, elektróda ára jelentős. Háromirányú kimetszés esetén, és rendszeres kontroll vizsgálatokkal együtt a műtét teljes ára nagyságrendileg 250.000.- Ft.

Természetesen, mint minden gyógyító beavatkozásnak, a Ligasure módszernek is vannak szövődménylehetőségei, amelyek 1-2%-ra tehetők. Ezek, a sebgyógyulás zavarában, utóvérzésben nyilvánulhatnak meg, amelyek megoldhatók, elháríthatók.