Gátizom tréning Biofeedback módszerrel

A rendelőben elérhető medence alapi- (gát) izom kezelések:

1. Gátizom torna

4×1 órában a páciens megtanulhatja a medence záróizmainak akaratlagos összehúzását számos gyakorlatfajta elsajátítása révén, mely gyakorlatokat otthon rendszeresen végezve, a megfelelő ismétlésszámot, izomerőt, sebességet alkalmazva az izom megerősödik, tartófunkciója megfelelővé válik.

2. Gátizom tréning biofeedback módszerrel

Ezzel a módszerrel, a gátizmokról, hüvelybe vagy végbélbe helyezett EMG (elektromyographia) szenzorral elvezetett elektromos tevékenységet teszünk láthatóvá egy software segítségével. Fájdalmatlan eljárás. A páciens így megtanulja az egyébként nem tudatosult működéseit tudatosan megélni, kontrollálni, és egészséges egyensúlyba hozni. Kezdetben diagramok illetve számok segítségével jelezzük vissza a funkció minőségét (biofeedback), majd zene, kép vagy videó motiválja, tanítja az elvárt izomösszehúzást vagy más esetben a lazítást. A kezeléshez a páciens aktív részvétele szükséges, fejlesztve így a test és tudat együttműködését az adott területen. A kezelés ülő helyzetben történik, saját utcai ruhában. A visszajelzéses tréning során helyesen elsajátított gyakorlatokat otthon is rendszeresen végezni kell! Nők esetében egy hüvelyszenzorral rendelkező otthoni tréningeszköz is megvásárolható. Az incontinencia bizonyos fajtáinak biofeedback-kel való gyógyítása magas hatásfokú, általában 4-8 héten belül a funkció helyreállása várható.

Az alábbi képeken a hüvelyi és a végbél szenzorok láthatók.

 

       

 

A beteg a képernyőn láthatja a záróizmok által létrehozott nyomás görbéket, valamint a programba beépített video játékok segítségével tudja izmai erősödését kontrollálni.

Áraink:

Gátizom torna 7000 Ft /alkalom
Biofeedback tréning 20 000 Ft /alkalom Szenzor 30 000 Ft (egyszer, az első alkalommal megvásárolandó,minden alkalommal a beteg hozza magával))
Otthoni tréningeszköz (iEASE) 28 000 Ft

 

Anopress vizsgálat 30 000 Ft

 

manometria vizsgálati készülék Gastromed Center

A páciens így megtanulja az egyébként nem tudatosult működéseit tudatosan megélni, kontrollálni, és egészséges egyensúlyba hozni