GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

Tájékoztató a hidrogén (H2) kilégzéses vizsgálathoz

A hidrogén kilégzéses vizsgálat előkészítést igényel. A mérés során kapott eredmények megfelelő értékelhetősége érdekében kérjük az alábbi előírások pontos betartását. A H2 kilégzési teszt céljáról és működéséről itt olvashat.

A vizsgálat lázas állapotban, hurutos betegség esetén nem végezhető el!

A vizsgálat időpontjának egyeztetésekor kérjük tájékoztassa orvosát a megelőző 2 héten belül lezajlott betegségéről, időszakosan, illetve renszeresen szedett gyógyszereiről. A laktózt tartalmazó gyógyszereknél orvosa dönt az esetleges felfüggesztésről, illetve a lelet értékelésekor figyelembe veszi a szedett gyógyszer laktóz tartalmát. Antibiotikum szedése befolyásolja a vizsgálat eredményét, ezért antibiotikus kezelés után legalább 15 napot várjanak a H2 vizsgálatra jelentkezéssel.

Ne vegyen be a vizsgálatot megelőző

A vizsgálat előtti napon, reggeltől:

Amit fogyaszthat:

19 óra után semmit ne egyen. A vizsgálat előtti napon, lefekvés előtt különösen alaposan mosson fogat és nyelvet egy új fogkefével!

A vizsgálat napján

A vizsgálat éhgyomorra történik és megközelítőleg 3 órát vesz igénybe.

A vizsgálatot megelőzően:

A vizsgálatot megelőzően fontos a reggeli alapos, fogkrém nélküli fogmosás (a fogmosó vizet nem szabad lenyelni). A reggeli első fogmosás kizárólag original fogkefével történjen. Először felkeléskor mossa meg fogkrém nélkül a fogát, majd még egyszer a vizsgálatra indulás előtt. (1/2 dl folyóvíz fogyasztása megengedett)

Tájékoztató letöltése.