GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

GYORS, PRECÍZ, KÍMÉLETES AMBULÁNS ELLÁTÁS

Gyakran ismételt kérdések

 Az alábbiakban választ kaphat a leggyakrabban előforduló kérésekre a Gastromed Center rendelőjével, a betegségekkel és a vizsgálatokkal kapcsolatban. Ha további kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal, lépjen kapcsolatba kollégáinkkal. Telefonszámainkat az alábbi oldalaon találja meg:

Rendeléssel, a Gastromed Center rendelőjével kapcsolatos kérdések és válaszok

Mi az a gasztroenterológia?

A gasztroenterológia az orvostudomány speciális ágazata, melynek tárgya az emésztőrendszer (nyelőcső, gyomor, belek, máj, hasnyálmirigy, epehólyag) betegségeinek vizsgálata és gyógyítása.

 

Hol van a Gastromed Center rendelője?

A Gastromed Center rendelője Budapest II. kerületében, a Margit körút 5/B szám alatt található, I. emelet 1-es ajtó. A kapucsengőn a 6-os gombot (gasztroenterológia) kell megnyomni. Térképet és bővebb információkat ide kattintva talál.

 

Hogyan közelíthető meg a Gastromed Center rendelője?

A rendelő személyautóval és tömegközlekedéssel is jól megközelíthető. Részletesebb információt itt talál.

 

Hogyan lehet bejelentkezni a rendelésekre?

Részletes információt az alábbi oldalakon talál:

 

Mit vigyek magammal a vizsgálatra?

Mindenképp hozza magával a korábbi vizsgálati leleteit, és írja fel az állandóan szedett gyógyszereinek nevét. Ha bódításos vizsgálatra érkezik (például bódításban végzett gyomortükrözés vagy bódításban végzett vastagbéltükrözés), kérjük hozzon magával egy kísérőt is.

 

Kell beutaló ahhoz, hogy megvizsgáljanak?

Nem, a Gastromed Centerben végzett szűrővizsgálatokat és a szükséges kezeléseket bejelentkezés után elvégezzük.

 

Szükség van-e TAJ kártyámra?

Igen, a TAJ kártya a gyógyszerek felíráshoz kell. Így ugyanis ugyanolyan térítés jár a gyógyszerekre, mintha állami rendelőben, vagy kórházban írták volna fel őket.

 

Hogyan történik a fizetés?

Az árak előre megtekinthetők a recepciós pulton vagy weboldalunkon az Árak menüpont alatt. Az orvos az elvégzett vizsgálatokról leírást ad, ezek beárazása a recepción történik. A beteg számla ellenében a recepciósnál készpénzben fizet. A fizetési lehetőségekről és egészségpénztárakról itt olvashat bővebben.

 

A receptre felírt gyógyszerek így is támogatottak?

Igen, az állami rendelőkkel megegyező mértékben.

 

Milyen kapcsolatai vannak a rendelőnek az egészségpénztárakkal?

Valamennyi egészségpénztárral kapcsolatban vagyunk, számlát adunk.

Betegségekkel kapcsolatos kérdések és válaszok

Mit értünk hasmenés alatt?

 

Mit értünk haspuffadás alatt?

 

Mit értünk székrekedés alatt?

 

Mi az a Helicobacter Pylori?

A Helicobacter Pylori definíciójáról, kivizsgálásának menetéről és a lehetséges okokról, illetve kezelésekről itt olvashat bővebben.

Mit értünk reflux alatt?

 

Vizsgálatokkal kapcsolatos kérdések és válaszok

Kell-e előkészítés a vizsgálatokhoz?

A legtöbb általunk végzett vizsgálathoz szükséges előkészítés, ami különböző mértékű diétát jelent. Bővebb információt az alábbi oldalakon talál:

 

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A vizsgálatok részletes leírását megtalálja a Vizsgálatok menüpont alatt:

Fájdalmas-e a vizsgálat?

Igyekszünk a vizsgálatokat a lehető legkevesebb fájdalommal és kellemetlenséggel elvégezni. Ennek ellenére előfordulhat, hogy Ön fájdalmat érez. Szükség esetén fájdalomcsillapító és/vagy nyugtató hatású injekciót adunk, így a kellemetlenségeket minimálisra csökkentjük. Az egyes vizsgálatok során esetleg fellépő fájdalomról a Vizsgálatok menüpont alatt tájékozódhat:

Van-e szövődménye a beavatkozásoknak?

Mint minden orvosi beavatkozásnak, az általunk elvégzett vizsgálatoknak is vannak kockázatai. Rendelőnk felszerelésével és személyzetével azonban igyekszünk a kockázatokat a lehető legkisebb szintre csökkenteni. Ha mégis probléma lépne fel, a segítségnyújtáshoz minden eszköz rendelkezésünkre áll. A lehetséges szövődményekről a Vizsgálat menüpont alatt tájékozódhat részletesen:

 

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

A beteg megfelelő együttműködése mellett gyorsan el tudjuk végezni a vizsgálatokat. A szükséges idő a körülményektől függően változhat.

 

Ambulánsan vagy befekvéssel történik a kivizsgálás?

Vizsgálatainkat ambulánsan végezzük, de bizonyos esetekben, ha endoszkópos vizsgálat történt és/vagy a beteg nyugtató, bódító hatású gyógyszert kapott, vagy a beavatkozás altatásban történt, akkor a vizsgálat után néhány óráig megfigyelésre rendelőnkben kell maradnia.

 

Érdemes-e panaszok nélkül szűrésre jelentkezni?

A gyomor- vastagbél, és végbéldaganatok sajnos egyre elterjedtebbek és egyre fiatalabb korban jelentkeznek. Rendkívül veszélyesek, hiszen a kezdeti stádiumban nehezen észrevehetők, a panaszok enyhék, a beteg nem tulajdonít nekik jelentőséget. Ezért ha bármilyen változást tapasztal a székelési szokásaiban, ha volt már polypja, ha előfordult a családjában daganatos megbetegedés, akkor mindenképp érdemes a szűrést komolyabb tünetek nélkül is elvégezni.