Végbélsipoly műtéte lézerszállal Filac Fistula Probe

Végbélsipoly műtéte lézer szállal FiLac Fistula Probe

A végbélsipoly lézeres megszüntetése során csak a sipoly belső, végbélben elhelyezkedő, valamint a külső nyílását metsszük ki elektromos tűvel. A fennmaradó, gyakran több centiméteren a záróizom rétegei között haladó sipolyjáratba ezt követően egy speciális lézerszálat vezetünk, (FiLaC Fistula Probe)mely körkörösen leadott energiája által gyakorlatilag „összehegeszti” a sipolyjárat falát, így teljesen elzárva azt. Ezáltal megszűnik a váladékozás, nincs többet belső „utánpótlás”, a sipolyjárat felszívódik. Ezt követően a belső szájadékot egy dupla öltéssel zárjuk.

Ezen technika hatalmas előnye, hogy nem jár kiterjesztett műtéttel, melynek során korábban ki kellett preparálni  a sipolyjárat teljes környezetét, a záróizom roncsolódása miatt széklet tartási rendellenesség tudott kialakulni. Gyors, és gyakorlatilag fájdalommentes felépülést jelent. A keletkező minimális sebek mellett a megszokott életvitel már 1-2 nap után folytatható.

Hátrányaként meg kell említeni, hogy 35-40 %-os a kiújulás az első beavatkozás után, tehát bizonyos esetekben ismételni szükséges. Ugyanakkor ezzel az eljárással 10-ből 6 beteg már egyszeri kezelés után megszabadul a kellemetlen sipolytól, sokkal gyorsabban és kevesebb fájdalommal, mint a hagyományos technikák során bármikor.

Sajnos bármelyik sipoly eltávolítási technikát használják a világban a kiújulás arányaí.30-35%-os

Különösen előnyös a magasra menő, egyéb technikával ki nem preparálható sipolyok kezelésében.

Diódalézerrel ezen elváltozások akár helyi érzéstelenítésben, akár rövid altatásban precízen, célzottan eltávolíthatók, és a végbél bőre is hamar regenerálódik lézerkezelés után

Hátránya a lehetséges kiújuláson kívül, a betegnek az egyszer használatos lézer szál árát meg kell vásárolnia. (Jelenlegi ára:280 Euró)